Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan

OM OSS

Vi är ett svenskt barnklädesmärke med basen i Stockholm och vi vänder oss till flickor i åldrarna ett till åtta år. Plucky Girls var en idé som föddes när jag själv fick en dotter. Jag tyckte att det utbud som fanns på barnkläder varierade stort mellan flick- och pojkavdelningen. För flickor upplevde jag kläderna söta och gulliga med uttryck som till exempel ”I´m cute”, ”I´m a princess” och ”I´m kind”. Uttrycken kombinerades tillsammans med figurer som hästar, enhörningar, prinsessor mm. Det är inget fel i att klä sina döttrar i den typen av kläder vilket jag också gör, men jag saknade ett alternativ.

På killsidan upplevde jag däremot ett stort utbud av coola och tuffa kläder med starka uttryck som ”I´m the boss”, ”I´m cool”, ”Break the rules” mm, ofta tillsammans med figurer som åker skateboard, hoppar fallskärm, krokodiler, hajar och dödskallar.

Vi bestämde oss för att göra bekväma kläder till flickor där de från tidig ålder också kan ha dessa coola, stärkande uttryck precis som pojkar fått i alla år. Vi har skapat tre olika figurer som alla har olika egenskaper som vi vill stärka unga flickor med. Plucky som betyder modig blev Plucky Awesome, Rebel och Crazy. Läs gärna mer om våra Pluckys här. Efter 18 år inom retail kände jag mig redo för ett nytt spännande projekt och så blev Plucky Girls till.

Stina Björkbom / medgrundare och delägare av Plucky Girls