Stäng

Din kundvagn(0)

Kundvagnen är tom
Totalt 0 kr
Till kassan
Fri frakt vid köp över 499 SEK
Frakt
29 SEK
Frakt
5 EUR
Frakt
29 DKK
Frakt
5 EUR

OM OSS


Vi är ett svenskt barnklädesmärke med basen i Stockholm och vi vänder oss till barn i åldrarna ett till åtta år. Plucky Girls var en idé som föddes när jag själv fick en dotter. Jag tyckte att det utbud som fanns på barnkläder varierade stort mellan flick- och pojkavdelningen.


På killsidan upplevde jag ett stort utbud av coola och tuffa kläder med uttryck som ”I´m the boss”, ”I´m cool”, ”I`m brave ”, ”Future leader” osv. Dessa uttryck kombineras ofta med figurer som åker skateboard, hoppar fallskärm och gör andra utmanande aktiviteter.


Vi bestämde oss för att göra tuffa, coola, roliga och bekväma kläder med fokus på girl power, samtidigt som många av våra plagg med fördel kan användas av både pojkar och flickor. Vi visste att vi ville producera inom EU, att vi enbart ville jobba med ekologisk bomull samt att kläderna skulle vara hållbara. Vi har också skapat tre olika figurer som alla har olika stärkande egenskaper. Plucky som betyder modig blev Plucky Awesome, Rebel och Crazy. Efter 18 år inom retail kände jag mig redo för ett nytt spännande projekt och så blev Plucky Girls till.


Stina Björkbom / medgrundare och delägare av Plucky Girls